چند نکته جالب در مورد زبانهای خارجی به نقل از وبسایت BBC
تخمین زده میشود تا 7000 زبان مختلف در دنیا صحبت میشود. 90 درصد این زبانها فقط 100،000 متکلم دارند. بیشتر از یک میلیون نفر با 150 تا 200 زبان با هم صحبت میکنند و 46 زبان نیز فقط یک متکلم دارند!
زبانهای دنیا به نسبت وجه اشتراک اجدادیشان به گروهای مختلفی تقسیم میشوند. مثلاً زبان انگلیسی با زبانهای آلمانی و هلندی ارتباط دارد. این دو زبان به همراه زبانهای لاتین (فرانسوی، اسپانیایی و ایتالیایی) بخشی از خانواده زبان هندو اروپایی (Indo-European) هستند.
2200 زبان در آسیا و 260 زبان در اروپا صحبت میشود.
بر طبق آمارهای یونسکو (UNESCO(The United Nations’ Educational, Scientific and Cultural Organization) ) کاربردیترین زبانهای دنیا به عنوان زبان اول و دوم مردم به ترتیب زیر میباشند:
چینی مندرین، انگلیسی، اسپانیایی، هندی، عربی، بنگالی، روسی، پرتغالی، ژاپنی، آلمانی، فرانسه.
کاربردیترین سیستم نوشتاری در حال حاضر سیستم نوشتاری لاتین یا رومن است که اکثر زبانهای اروپایی رایج فعلی را شامل میشود. بعد از لاتین کاربردیترین سیستمهای نوشتاری به ترتیب حروف الفبای انگلیسی زبانهای زیر هستند:
امهریک، عربی، ارمنی، بنگالی، برمهای، چینی، سریلیک (الفبای بعضی از زبانهای اروپای شرقی مانند روسی و بلغاری)، دواناگاری (سنسکریت و هندی)، گرجستانی، یونانی، عبری (الفبای مردمان قوم یهود که در حال حاضر اسرائیلیها از آن استفاده میکنند.)، ژاپنی، خمر (کامبوجی)، کرهای، لائو (لائوسی)، سینهالا (سریلانکایی)، تایوانی، تبتی .
سازمان ملل متحد از شش زبان انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی، چینی، روسی و عربی به عنوان زبانهای رسمی در امور روزانه خود استفاده میکند.
زبانهای زیر زبانهای رسمی و کاری اتحادیه اروپا هستند:
بلغاری، چک، دانمارکی، هلندی، انگلیسی، استونیایی، فنلاندی، فرانسوی، آلمانی، یونانی، مجاری، ایرلندی، ایتالیایی، لیتوانیایی، لاتویایی، مالتی، لهستانی، پرتغالی، رومانیایی، اسلواکیایی، اسلوونی، اسپانیایی، سوئدی.
ناسا (سازمان هوانوردی و فضانوردی آمریکا) در سال 1977میلادی دیسک طلایی شامل مناظر و صداهای کره زمین از جمله خوشآمدگویی به 55 زبان زنده و کاربردی دنیا همراه با سفینههای فضایی وویجر 1 و 2 به فضاهای دور دست کیهانی ارسال کرد تا اگر این سفینهها مورد بازرسی موجودات هوشمند فضایی قرار گرفتند در مورد کره خاکی ما اطلاعاتی کسب کنند و احتمالا بار سفر به سمت ما را ببندند!
آسانی یا سختی یادگیری زبان خارجی میتواند به زبان مادری یادگیرنده ربط داشته باشد. بهطور کلى هر چقدر زبان خارجی از بابت لغات، صداها و ساختار جمله به زبان مادری نزدیکتر باشد یادگیری آن نیز آسانتر است.
بهعنوان مثال یک متکلم زبان لهستانی بهعلت تشابهات زبانی بهتر قادر است زبان مردم چک را یاد بگیرد تا زبانهای شرق دور مانند چینی یا ژاپنی. به همین ترتیب یک نفر ژاپنی یا کرهای راحتتر میتواند زبان چینی را فرا بگیرد و به همین دلیل اگر شخصی یکی از زبانهای اروپایی را فرا بگیرد یادگیری بقیه زبانهای اروپایی برایش آسانتر میشود.
در حال حاضر زبانهای زیادی در معرض خطر انقراض قرار دارند. بر طبق آمار یونسکو 2500 زبان در این گروه قرار دارند. یک چهارم زبانهای دنیا هر کدام فقط کمتر از 1000 متکلم دارند و اگر این هزار نفر نتوانند زبان خودشان را به نسل بعد منتقل کنند این زبانها برای همیشه از بین میروند.
از قرن 17 میلادی حدود 200 زبان مصنوعی ابداع شدهاند که مهمترین آنها زبان جهانی اسپرانتو است که در سال 1887 میلادی توسط لودویگ زمنوف چشم پزشک یهودی لهستانی اخترع شد. این زبان ترکیبی از عناصر زبانهای لاتین، رومنس، انگلیسی و آلمانی است. امروزه حدود 2 میلیون متکلم این زبان وجود دارد.
Esperanto', invented by Ludwig Zamenhof, a Jewish ophthalmologist from Poland, in 1887
BBC - Languages of the world - Interesting facts about languages
http://www.bbc.co.uk/languages/guide/languages.shtml
با سلام جهت تبلیغ در بلاگ و یا درج محتوای رپورتاژ خدمتتون پیام دادم
لطفا با من تماس بگیرید
09185298224